Passiv rökning måste uppmärksammas mer!

Idag så vet de flesta om att det inte är nyttigt att få i sig rök från någon annan person. Varje år dör några av passiv rökning. Det här är skrämmande att tänka på för det kan ju vara svårt att göra något åt det faktum att folk i ens omgivning röker.

el

Man kan råka ut för passiv rökning även utomhus. Detta i varje fall då man dagligen utsätts för röken. Även i tredje hand kan man råka ut.

Gifterna kan transporteras till andra via kläder. Det är så röken når även små barn. Genom att bli medveten kan man ifrågasätta lagarna mera.

Är e cigg farligt för de som finns omkring?

Allt fler upptäcker att man kan undvika passiv rökning genom att använda sig av ecigaretter. Då man undrar om e cigg ÄR farligt så måste man förstå att det inte alls kan jämföras med vanlig rökning. El-ciggen är mycket mer skonsam mot omgivningen. Det finns god anledning till att betänka hur man kan komma runt passiv rökning inomhus och utomhus med den här typen av cigaretter.

Tänk på din omgivning

De som vill fortsätta röka kan ibland komma med dåliga argument. Många rökare känner sig illa behandlade. Man kan tycka att de borde övergå till en el-cigarett istället.

Man måste betänka hur man påverkar sin omgivning och det gäller faktiskt inte bara rökare. Numera så vet vi att även parfym och starka kroppsvårdsprodukter kan leda till irritation för andra människor. Det går bättre om man bara tänker till en extra gång. Äger man en restaurang gäller detta även för dem.

För att bekämpa passiv rökning måste man ha hela området fritt. Det blir ju ändå så att man får i sig av röken. Butiker bör också klura på andra starka dofter och kanske avgränsa för parfymallergiker.