Det är enkelt att desinficera med ytdesinfektion

Många känner sig oroliga just nu och det är inte så konstigt. Detta är ett helt nytt virus. Sverige valde att hantera coronaviruset på ett helt eget sätt. Det är dock ingen ursäkt till att inte desinficera.

Du måste desinficera

Du kanske tror att handspriten är den bästa metoden att desinficera på? Du kanske tror att det är bra bara för att handdesinfektionen har en stark lukt? Det är inte klarlagt om sprit fungerar mot virus.

Då kanske det är bättre att använda en antibakteriell handdesinfektion med pump eller spray istället. Detta bör dock vara utöver riktigt god handtvätt. Man brukar rekommendera att tvätta händerna noga och i minst 20 sekunder.

Om du är extra utsatt för virus kan du prova att använda en antibakteriell handtvål. Men kom ihåg att tvätta ofta. Gör till en vana att alltid tvätta händerna om du har varit utomhus. Du ska även tvätta om du inte har några symtom på sjukdom. Det är viktigt att använda tvål. Det ger ett bra grundskydd.

Det är också bra att tänka på ytdesinfektion

Bakterier finns överallt. Dörrhandtag har oftast mycket bakterier på sig. Bakterier kan ta sig in var som helst och i alla hem.

Tänk på det nu när vi har en pandemi. Bakteriedödande kolloidalt silver kan ha en viss dämpande effekt. Sådant kan ha en god effekt på bakteriedödandet på lång sikt. Sprayen dödar virus som kan finnas på det som du har burit hem.

Skydda dig året om

I och med att det finns varningar för att det inte fungerar så bra med handsprit mot virus behöver du inte deppa när det är slut på handsprit på apoteket. Många får god effekt med en antibakteriell tvål och en katjonisk vattenbaserad handdesinfektion.

Kombinationen av en bra antiseptisk tvål och en smart bakteriedödande spray bör du alltid ha tillgång till. Lagret måste vara fyllt året om. Sprayen får bara användas på säkra produkter.

bakteriedödande

Gör ytdesinfektion någon skillnad?

En bra ytdesinfektion är guld värd i ditt hem. Det är väl känt att virus som coronaviruset smittar luftvägen men också helt enkelt för att folk tar på besmittade ytor och sedan pillar sig i ansiktet. Med rena händer och rena ytor minskar du risken för smitta avsevärt.