Du känner väl igen smitta och influensa symtom?

Kan du symtomen för influensa. Många i Sverige har haft influensasmitta tidigare. Om du har influensa symtom så kan du ha snuva och hosta. Vi kan faktiskt kräkas när vi har influensa också.

handdesinfektionsmedel

Influensan dyker upp varje år. Alla symtom vid smitta ser inte likadana ut. Många trodde att coronavirus var en vanlig influensa i inledningsskedet. Folk förstod då behovet av ett bra virusskydd.

Du måste skydda dig mot smitta

Gör vad du kan för att stärka ditt immunförsvar. Du kan köpa det i pulverform också. Som pulver heter det askorbinsyra, en annan variant heter kalciumaskorbat.

På Dr. Om du vill ha mer information så kan du läsa mer på Dr Annika Dahlqvists.

Tiden då virusskyddet sätts in är A och O. Börja innan du får influensa symtom. Just nu är regionerna överbelastade och då är det inte så kul att få intensivvård.

Skydda dig mot smitta redan innan du får influensa symtom. Så gör du! Det är inte så komplicerat. Du behöver absolut inte stå i kö för handsprit på apoteket. Ibland är handspriten för svag för bakterierna.

Det gäller att bli bra på effektiv handtvätt

Med en antibakteriell handtvål kommer du långt. Tvål och vatten är minst lika bra som handdesinfektion. Många gånger bättre än desinfektionssprit som kanske inte ens fungerar mot influensa.

Tvålen är bra om du använder den rätt. Använd rikligt av en antiseptisk tvål och gnugga händerna länge. Spola händerna därefter. Handspriten kan inte mäta sig med detta.

Varför känns det som att handsprit är mycket bättre mot influensa?

Vi kan få intrycket av att handsprit är bättre än en vanlig antibakteriell tvål. Gå inte på det. Det viktigaste är att viruset dör. Kom även ihåg att det kan finnas virus som sprids via luften. Rena händer är en start.

Alkohol dödar inte influensavirus, förkylningsvirus eller vinterkräksjukans virus. basala hygienrutiner Iinfluensa symtom kan inte botas med handsprit. Bra hygien börjar med tvål och vatten. Handsprit hjälper inte mot smitta.

Vi måste göra vad vi kan för att inte få någon smitta

Det är alltså bra om du håller avstånd från andra personer med influensa symtom. Ingen kan slippa undan reglerna. Ytdesinfektion kan hjälpa.

Det går att desinficera handtag och andra ytor med en bakteriedödande spray. Oftast är det lika viktigt som tvål. En spray gör rent där du annars inte kommer åt.

Det kan vara ett bra sätt att undvika smitta på. Se till att du har produkterna som du behöver hemma oavsett om det råder pandemi i världen eller inte.