Du vet väl handtvål är en bra form av handtvätt?

Under våren 2020 insåg alltfler hur viktigt det är med god handhygien. Kika i ditt tvållager så att du vet om du har rätt typ av handtvål hemma. Den rådande situationen har medfört att allt fler använder handtvätt.

Det räcker inte med handsprit.

Det är en allmän uppfattning att handsprit hjälper mot corona. Det blev till och med slut på handsprit på apoteket när folk skyndade sig att bygga upp lager. Förmodligen är det så att handsprit inte räcker som metod.

Handspriten är inte ens särskilt effektiv till exempel mot vanlig förkylning. Om du vill ha rena händer för att skydda dig mot virus och bakterier är det bäst att praktisera korrekt handtvätt. Vi har känt till det länge.

Slipp få influensa genom att använda rätt handtvål på rätt sätt

antiseptisk

Den antibakteriella tvålen kan döda de flesta smittor. En antibakteriell tvål kan vara alkoholfri. Det finns bakteriedödande tvål som är mild och skonsam mot din hud men aggressiv mot virus och bakterier. Smittstopp handtvål är ett populärt val.

I förkylningstider är det extra viktigt med bra rutiner för handtvätt. Använd en bra tvål och tvätta händerna i 20 sekunder. Skölj sedan händerna.

Det är också viktigt att tvätta händerna regelbundet. Inarbeta en vana där du använder dig av handtvål. när du tvättar händerna. Tvätta händerna om du har varit ute. Köp gärna hem mycket tvål som du kan använda länge. Då blir det lättare att komma ihåg.

Så kan viruset nå dina händer!

Det är viktigt att försöka att besvara den frågan när man ska välja desificeringsmetod. smitta Handtvål är inte allt.

Tänk också på att använda bakteriedödande medel. Många tänker inte på att det kan vara lika betydelsefullt som handdesinfektionsmedel. Tänk på hur du kan förbättra ytdesinfektionen.

Umgås med så många som du kan även i dessa tider. När barn i din närhet har influensa symtom ökar risken för att du kan bli smittad. Det är viktigt att regelbundet använda handtvål som handtvätt.

Tänk på att tvätta händerna

Handtvål är ju bra men alla måste tvätta händerna för att det ska göra skillnad. Kom ihåg att använda de rengöringsprodukter som du köper hem. På alla platser som du kan komma på.