Hjälper handsprit mot en pandemi?

Virus finns i många olika varianter. Det nya Coronaviruset har ett speciellt hölje. Virusets struktur gör att vi kan hitta botemedel mot det på ett lättare sätt än med andra virus. Många faller fortfarande i den klassiska handsprit fällan.

rengöringsspray

Man måste noga utreda bakterier och virus vid en pandemi. Men oavsett vilket är det givetvis en fördel om du håller god handhygien. Om du vidtar rätt åtgärder kan du eventuellt undvika att bli sjuk.

Är handsprit det bästa alternativet?

Att handsprit dödar allt är fortfarande en populär uppfattning, men medlet är verkningslöst vid en pandemi. Svaret är enklare än du tror. Om vi ser på tvål så är det så att tvålen angriper virusets hölje. Tvål är fettlösande därför kan det i många fall räcka med att använda tvål och vatten.

De flesta ur vårdpersonalen rekommenderar ju handtvätt före handsprit. Handspriten kan bryta ner proteinstrukturerna som finns i coronavirus och det gör att det inte längre är verksamt. Du ska dock veta att det finns ännu bättre metoder.

Både handsprit och handtvål har liknande effekter. Många kritiserar handspriten och menar att det finns bättre alternativ på marknaden.

Handdesinfektionen måste vara alkoholfri

Det som många missar är att handsprit inte alltid fungerar som tänkt. Det räcker inte med att strö på lite grann. Om du inte gör det blir inte handspriten antibakteriell.

Kanske kan en antibakteriell tvål vara bättre. Du måste välja en desinfektion typ som ger dig ett korrekt virusskydd

Många tror felaktigt att desinfektion med handsprit hjälper vid förkylning. Det är inte så enkelt att varje form av ytdesinfektion för händerna fungerar på likvärdigt sätt. Nu när vi har en coronapandemi måste vi ha ett bra virusskydd.

Använd desinfektion så ofta du kan

Du måste använda dig av desinfektion hela tiden. Tvätta alltid händerna när du går på toaletten. Du får ett virusskydd som är konstant uppdaterat helt enkelt.

handsprit

Tvätta alltid händerna efter att du har varit på toa. Vissa verkar tro att man bara behöver tvätta sig om man nuddat vid något. Glöm inte bort att du ändå rör vid ytor inne på toaletten.

Tvätta inte bara händerna om du vill ha ett bra virusskydd

När vi drabbades av coronaviruset i Sverige var det många som trodde att det rörde sig om något som kan liknas vid influensa. Italien drabbades mycket hårt och har hittills haft fler dödsfall än Sverige.

Det är alltid viktigt med god hygien men det är extra viktigt vid svåra pandemier. En antibakteriell spray kan du använda på många ytor. Det ger ett virusskydd på flera sätt både i hemmet och på arbetsplatser.

Produkterna som du använder måste vara både säkra och effektiva

Kanske tänker du att det är bäst att köpa handsprit på apoteket för det vet du ju kommer att fungera. alcogel Det är inte sant. Det är inte säkert att handspriten biter mot virus. Du kanske litar för mycket på det virusskydd som du inte har.

Det handlar inte bara om att bli fri från virus. Handsprit kan torka ut din hy. Prova med produkter som du faktiskt tål att använda. Speciellt om du ska applicera flera gånger om dagen.

Du vet väl att vattenbaserad antibakteriell handdesinfektion fungerar lika bra som antiseptisk tvål. Smittstopp och Forte handdesinfektion finns i handeln idag. Använd det på händerna.

Frukt, grönsaker och matvaror kan sprayas med kolloidalt silver och ätas när det torkat. Det betyder att du kan äta det som du annars skulle behövt slänga.

Du kan alltid använda bakteriedödande spray som desinfektion. Den kan komma fram i många olika sammanhang när du behöver vara lite extra noggrann med hygienen.
Då vi sedan tidigare vet hur vi ska använda oss av tvålen är vi mycket mer bekväm att använda den. Du kan välja sprayer också.

När ska du börja med noggrannare handdesinfektion?

Många gör misstaget att vänta för länge med sin handdesinfektion. Om du redan nu tvättar händer noggrant så behöver du inte använda handsprit.

Det finns alkoholfria varianter som är mycket bättre än handsprit. Använd tvål, spray eller alkoholfri handsprit vid en pandemi.

Var skonsam mot dina händer

Tänk på att bakteriedödande spray med alkohol kan ha en slitande effekt på händerna som blir mycket obehaglig. Det gör att huden blir väldigt torr och kan spricka. Det kan göra väldigt ont.

Virus har lättare att ta sig in via öppna sår. Sådant måste man tänka på innan man använder handsprit för att skydda sig vid en pandemi. Då kan Smittstopp, Forte och Pandemstop vara bättre alternativ. Dessa medel återfuktar huden så att den inte torkar ut.