Köp inte handsprit för handsprit fungerar inte mot coronaviruset

Virus dödas inte av handsprit, enbart bakterier och vården behöver handsprit till detta. Coronaviruset utrotas inte med handsprit.

Försäljningen är enorm och säljande företag säger inget till kunderna om detta.

Kända bloggare sprider budskapet att visserligen fungerar inte handsprit mot virus men coronaviruset är ett undantag.

Sedan följer en trovärdig förklaring om virusets ömtåliga skal och det hela avslutas med en länk till handsprit på nätapoteket där bloggaren sedan får provision på alla kunder som skickats.

Använd inte handsprit för det ökar risken att smittas av coronaviruset

Verkligheten är sådan att handspriten dödar alla bakterier på händerna, samma bakterier som angriper och skyddar mot coronaviruset. Fettet i porerna löses upp och porerna står öppna.
Det finns inget skydd kvar på händerna när handspriten torkat.

Vattenbaserad alkoholfri handdesinfektion däremot dödar coronaviruset. Finns fortfarande att köpa på prisad.seI samma nätbutik finns virusdödande tvål och ytdesinfektion.

handsprit

Sveriges ledande professor i bakteriologi uppmanar alla att kasta all handsprit

Coronaviruset dödas inte av handsprit. Så här säger experten och professorn i klinisk bakteriologi vid Sahlgrenska akademin i Göteborg, överläkare Agnes World:

Handsprit har endast effekt mot bakterier och är verkningslöst mot virus.
– Kasta all handsprit uppmanar hon.
– Jag kastar alla flaskor som jag hittar på arbetsplatser och sådant. Man bör däremot använda handsprit om man arbetar på sjukhus och inom vården.

https://www.expressen.se/halsoliv/halsa/professorn-sluta-med-handsprit/

Blanda inte egen handsprit

T-röd denaturerad T-sprit, vatten och glycerin i blandning är verkningslös mot coronaviruset.

På nätet spridd recept hur man blandar egen handsprit av denaturerad T-sprit.
Därefter skall denna illaluktande sörja användas på händerna.

Inte bara privatpersoner utan även tidningar sprider dessa recept. T-Röd säljer som smör i solen.

Coronaviruset där inte av alkohol så blandningen är verkningslös. Hudens eget bakterieskydd som annars skulle angripit coronaviruset, dödas.

Denaturerad sprit är verkligen inte avsedd för hudvård. Klicka här för att gå till coronaviruset.info. Denatureringsmedel är tillsatt för att göra T-röd odrickbar. Sean färgas T-spriten med färgämne.

Inte precis en blandning en hudläkare skulle rekommendera att hälla på händerna.

Blanda din egen fungerande handdesinfektion

På marknaden finns koncentrat under namnet PandemStop till att blanda 1/2 liter och 5 liter Handdesinfektion och Ytdesinfektion.

Svensktillverkad kvalitetsprodukt från godkänd tillverkare i konsumentförpackning, bara att balanda med vatten.
Nu lär det dyka upp en massa hemtillverkade produkter med stor risk att de är verkningslösa eller farliga, godkända tillverkare står under kemikalieinspektionens tillsyn.

Vem kan leverera desinfektionsmedel när det verkar vara slut överallt?

Handdesinfektion och desinfektionsmedel sålde slut på några dagar i hela Europa. Miljontals privatpersoner har köpt verkningslös handsprit.

Desinfektionsmedel har tagit slut i hela Europa. Tvålpumpar, tomflaskor och sprayers är slutsålda i hela landet. Återfuktningsmedlet glycerin är slutsålt. Bakteriedödande ämnen som används i desinfektionsmedel är slut på fabrikerna.

Tillverkarna fyller i den takt de kan få råvaror men det räcker inte.

Handdesinfektion sälja av vissa företag utan att de kan leverera. Leveransen skall ske någon gång i framtiden, när är okänt. Den som beställer kan bara hoppas på leverans innan hen är smittad.

När detta skrivs har i princip alla webbutiker slut på handdesinfektion och ytdesinfektion i normalstora förpackningar 500 ml. Samma sak med antibakteriell handtvål.

Utom dessa butiker:
prisad.se
köpapris.se
allt-fraktfritt.se

Dessa butiker är små och säljer till sin egen kundkrets. Deras egna kunder känner väl till dem men i övrigt är de inga stora aktörer. Söker på Köpa Handdesinfektion i Google, ingen av företagen är på de första sidorna.
Google har inte en aning utan skickar sökarna till butiker som inte kan leverera.