När du är hemma så är det viktigt att ha tillgång till antibakteriell tvål för att skydda dig så effektivt som möjligt.

I dessa tider är det extra viktigt att tvätta händerna med antibakteriell tvål. Om du tvättar händerna med handtvål så dödas bakterier och eventuella virus. Den ger dig ett virusskydd som är otroligt viktigt i en tid då vi inte ens vet hur vi på bästa sätt ska skydda oss mot coronavirus. Med antibakteriell tvål har du en grundsten i arbetet med att mota bort smitta från din kropp.

Antibakteriell tvål finns det gott om i butiken, vilken ska du köpa?

Antiseptisk tvål och handsprit finns i behållare på sjukhusen som kan användas fritt av besökare och personal. Handtvålen du har hemma är dock av av annan sort. Om du vill få riktigt god handdesinfektion kan du välja tvålar som Smittstopp Handtvål som är framtagna för att vara extra effektiva.

handtvål

Det du absolut inte bör göra är att bara använda handsprit mot virus. Tack vare effektiviteten av bakteriedödande tvål så kan du lugnt köpa det även om handsprit är svårt att få tag på då de sålts slut. Välj en typ av desinfektion som fungerar väl som virusskydd

Många tror felaktigt att desinfektion med handsprit hjälper vid förkylning. Olika ytdesinfektionsmedel fungerar på olika sätt. Vid pandemier är det viktigare än någonsin att ha ett fullgott virusskydd.

Desinfektion bör du använda dig av regelbundet

Det är inte bara då du upplever influensa symtom som du ska sätta in bättre desinfektion. Om du är van vid att alltid använda handtvål då du går på toaletten är det en mycket bra start. Du får ett virusskydd som är konstant uppdaterat helt enkelt.

pandemi

Tvätta alltid händerna efter att du har varit på toa. Ibland kan man höra att men inte behöver tvätta händerna om man inte har rört någonting. Det är ändå lätt hänt att föra med sig bakterier ut från badrummet.

Du måste göra vad du kan för att få ett bra virusskydd

I början hette det att corona inte var värre än en vanlig influensa. Italien förstod dock ganska snabbt att det var frågan om någonting mycket värre än en influensa.

Det är alltid viktigt med god hygien men det är extra viktigt vid svåra pandemier. Nu finns antibakteriell spray att köpa i handeln. Ett portabelt virusskydd helt enkelt.

Använd bakteriedödande produkter

Är du en av dem som har gått på myten om handsprit. handsprit apoteket Det är inte sant. Du kanske inte får full effekt av att använda handsprit. Det är lätt att vaggas in i en falsk trygghet gällande virusskydd.

Bakterier och virus är inte allt. Handsprit kan torka ut din hy. Det är inget vidare. Speciellt om du ska applicera flera gånger om dagen.

Tänk på att välja vattenbaserad antibakteriell handdesinfektion. Smittstopp och Forte handdesinfektion kan du köpa på nätet. Använd det till dina händer.

Frukt, grönsaker och matvaror kan sprayas med kolloidalt silver och ätas när det torkat. Det betyder att du kan äta det som du annars skulle behövt slänga.

Du kan alltid använda bakteriedödande spray som desinfektion. Köp den så att du har den hemma.
Virus och bakterier dör endast om du använder flera hjälpmedel och inte endast handsprit så se till att komplettera med handtvätt, helst med antibakteriell tvål.

Däremot torkar handsprit ut huden och löser upp allt fett i porerna. Du vill undvika långvarigt bruk av den uttorkade handspriten för att inte riskera få problem med huden på händerna. Använd istället en katjonisk vattenbaserad handdesinfektion.

En normal handtvål är fortfarande en bra produkt för dig att ha hemma, så var inte orolig! Med en bra mängd tvål och en tid på minst en halv minut så kan du effektivt skrubba dina händer rena nog för att skydda dig. Inte heller virus som är otroligt smittsamma som Corona biter imot denna typ av åtgärd.

Jag har bara antiseptisk tvål men vet inte om det räcker, behöver jag något annat?

God handhygien är dock bara en början av vad du behöver göra för att skydda dig mot virus och en pandemi. God handhygien räcker inte för att försäkra sig om att man håller sig frisk. Är du symtomfri betyder det inte att du är fri från smitta och måste därför se till att skydda andra.

Det här betyder att du utöver att sköta din handhygien med en bra antibakteriell tvål behöver fundera lite på hur du kan rengöra ytor omkring dig. Du behöver effektiv ytdesinfektion som sörjer för att du inte får smittan på händerna igen efter att ha tvättat dem.

Vad bör man göra för att rengöra ytorna hemma?

För att hemmet ska bli rent så kan det duga med att man går igenom med rengöringsmedel och trasor. Effektiviteten med att annars spraya med antibakteriellt medel bör ju kännas bättre och smidigare. På så sätt slipper man använda energin att med båda händerna göra rent varje yta eftersom du slipper gnugga med medel.

Att rengöra med bakteriedödande spray gör allt mer effektivt och mindre energislösande vilket gör att du kanske gör det oftare. Matvaror som kan vara kontaminerade kan du då spraya på. Arbetsplatsen och andra platser du besöker kan du smidigt desinficera med sprayen.

Om du har kolloidalt silver så spraya på dina matvaror som är oskyddade så som frukt och grönt, låt självtorka innan du äter. Prova IONplus som är ett av de populärare märkena.

Se till att du har bra handdesinfektionsmedel överallt och alltid

Under influensatider så är handsprit en vanlig produkt folk har med sig då man anser att det är lätt att bära. Faktum är att det är minst lika enkelt att ta med alkoholfria handdesinfektionsmedel som gör större nytta. Skydda sig mot virus vare sig det är Corona eller vanlig influensa genom att alltid ha tillgång till en antibakteriell tvål.