Nu är en ny stor pandemi här!

Fienden var inte ryssen trots allt. Coronaviruset är en typ av pandemi som kan visa sig vara väldigt dödlig. Hur kan du skydda dig och dina kära när du inte ens kan se vem som har smittats av coronavirus? Det finns faktiskt flera viktiga saker som du kan göra redan nu!

Du kan börja med att förbättra ditt immunförsvar med hjälp av C-vitamin. De flesta får bra resultat med Ester-C. Genom att köpa askorbinsyra eller kalciumaskorbat sparar du hundralappar.

Var noga med hygienen när en pandemi pågår

Handkontakt är en orsak till att sjukdomar sprids. Vi rör ansiktet flera gånger om dagen. Du kan lätt of coronavirus om du är oförsiktig.

Coronavirusdödande

Handtvålar är viktiga verktyg under en pandemi. Du ska inte använda handsprit. Du behöver inte vänta på nya leveranser av handsprit från apoteket!

Några av våra vanligaste virus överlever handspriten. Du har säkert märkt att dina händer blir torra om du använder handsprit, det beror på att spriten löser upp det naturliga fettet i huden.
När du spritat händerna har det naturliga skyddet försvunnit och du kan bli angripen av bakterier och virus. Händerna är inte rena bara för att du använt handsprit. Om ditt immunförsvar redan sloss mot en annan sjukdom har du mycket mindre reserver att även klara av ett coronavirus samtidigt.

Många som använder handsprit får sår och torra händer. Då ska du istället prova så kallad katjonisk handdesinfektion som Smittstopp eller Forte.

Många uppskattar även en bakteriedödande handtvätt. Byt ut din vanliga tvål mot en antibakteriell tvål istället. Ha en antiseptisk tvål i köket så att du inte glömmer att tvätta händerna när du ska hantera mat.

Vänd dig gärna till prisad.se, köpapris.se och allt-fraktfritt.se för att köpa dina varor.se, köpapris.se och allt-fraktfritt.se brukar ha när alla andra har slut.

Undvik kontakt

Vi måste vara extra försiktiga nu när det råder en pandemi. Vi måste försöka att hålla smittan nere.

Vi har chansen att utrota pandemiN om alla hjälps åt. Stoppa Coronaviruset Vi har ju sett hur andra länder i det närmaste sätter hela städer i karantän.

Under en pandemi är det inte läge att boka in fester, möten och annat där det kommer att röra sig många människor. Coronavirus sprids via luften och det går inte att se vem som smittar. Många tror att det bara är dem med influensasymtom som smittas men så är det inte.

Så gör du för att desinficera ytor

Medel för ytdesinfektion är bra att ha oberoende av vad som händer. Du kan till och med spraya på desinfektionsmedel med hjälp av bakteriedödande spray. Då är du bättre förberedd på en pandemi.

Det gäller att sköta den egna hygienen och att se till att det som kommer hem inte smittar. Tänk på att coronaviruset kan leva i 3 dagar på plast. Kanske har någon nyst på den vara som du köpt, då kan du vara illa ute.

Gå inte och handla i matbutiker titt som tätt!

Det här är också ett sätt att göra sig redo för pandemi. Om du handlar varje vecka ökar du risken för att du kommer att träffa någon som bär på coronavirus. Försök att handla mindre ofta. Prova att använda engångshandskar som du sedan slänger bort.

Försök att använda handskar eller andra typer av skydd. Ta med dig en antibakteriell spray som du använder till exempel på ratten när du plockar av dig handskarna för att köra hem i bilen. Det fungerar bättre än handsprit.