Vilka handdesinfektionsmedel fungerar mot coronavirus?

Att vi känner skräck för den pandemi som coronaviruset står för är inte konstigt. Vi måste tänka på alla dem som ingår i riskgruppen för coronaviruset. Man kan tycka att det är skäl nog att använda handdesinfektionsmedel.

Det är viktigt med handdesinfektion

Det är känt att handsprit inte hjälper så bra mot corona. Vissa smittade kan få andra symtom än de som vi känner till idag.

Det är obehagligt att sprida smitta. Tiden är mogen att tänka på handdesinfektion. HANDDESINFEKTIONSMEDEL kan användas på ett sådant sätt så att smittan begränsas.

HANDDESINFEKTIONSMEDEL kan användas i kök och badrum!

Oftast räcker inte handsprit som desinfektion. Spriten tar inte alla virus. Våra vanligaste virus överlever handspriten. Lär dig mer om handtvål eller börja använda vattenbaserad handdesinfektion.

Har du en antiseptisk tvål hemma? En bakteriedödande tvål är viktig. Du bör ha tvål nära på alla platser som du använder.

handdesinfektion

Desinfektionssprit är inget du behöver i ditt hem. ytdesinfektion plus Spring inte till apoteket för att köpa mer handsprit. Tvål fungerar bra mot handdesinfektionsmedel.

Många föredrar en vattenbaserad handdesinfektion.

Det som känns starkt är inte alltid bästa vapnet mot coronavirus

Coronavirus kanske överlever ändå. Du kan få torra händer. Var särskilt uppmärksam på om du spritar ofta. Oftast är handsprit bättre!

Bra ytdesinfektion är också viktigt

Om du har en bra antibakteriell spray hemma så får du ett extra skydd. Dörrhandtag är en vanlig smittokälla. Öppna dörrar på andra sätt än med händerna. Eller så bär du handskar för att undvika att få smittan på dig.

Använd den bakteriedödande spray för att spraya på dörrhandtag. Då har du ett bra skydd hemma. Fyll på ditt lager av antibakteriell spray så att det inte tar slut.

Det kan till exempel vara bra att ha bakteriedödande spray för ytdesinfektion i köket på diskbänken. Använd sprayen på varor som du använder.