Allt-fraktfritt.har tagit fram en Zero Julmust med orignalsmaken, sockerfri samt sötad med ett sötningsmedel tillverkat av strösocker för bästa smak

Allt fler tillverkar personlig läsk som är hälsosam med läskmaskin och trycket har varit grandiost på Aromhuset att ta fram en riktigt bra sockerfri julmust. Idag finns den och räcker dessutom till hela 12,5 liter färdig Zero sockerfri julmust.

Julmust i handeln består av ca 1/10 socker, 1 1/2 hekto i en 1,5 liters flaska. Med Aromhuset Zero Julmust läskkoncentrat, där man tillsätter 4 cl till en liter, ser man med egna ögon att hur lite strösocker det kan vara – allt man häller i flaskan är 40 ml smakextrakt.

cola

Aromhuset har tillverkat läskkoncentrat till läskmaskiner sedan 1980.

Så småningom är det jul återigen och då vill vi dricka Julmust. Under december är varannan läsk som säljs en julmust. Men vi vill helst undvika onödigt mycket socker och så är det ju inte alltid så praktiskt att dra flaskor ifrån butiker och varuhus.

Lösningen stavas läskmaskin och ett koncentrat som du kan bruka efter egen smak. Att man gör en stor och kraftig insats för miljön är en ytterligare bonus.

Det finns god orsak att välja koncentrat för hemläsk. Den främsta är kanske att du på detta vis får en avsevärt godare läskedryck. Smakessenser är enkla att använda och de bör doseras på ett vis som passar dig bäst. Till på köpet så funkar de fint till alla varianter av läskmaskiner.

Zero Julmust läskkoncentrat doseras 4 cl till 1 liter färdig sockerfri Julmust.

Julmust som smakar så som den skall

När du köper Aromhusets Zero läskkoncentrat för Julmust så får du en läskedryck som smakar så som den ska. Allt du behöver är en flaska med den klassiska aromen. Med en halvliter essens så erhåller du 12.5 liter kolsyrad Julmust i enlighet med originalreceptet från 1922.

Men du kan få mer om du av någon anledning vill ha en mildare arom genom att använda minskad mängd julmustkoncentrat. Koncentratet är redan drygt, en butelj räcker till 12,5 liter mot det vanliga 8 liter.

Det här är vanligt med Zero Cola och Zero Indian tonic, ett flertal konsumenter använder halv dosering så en flaska räcker till 25 liter. Trots att Zero Cola saluförs för dubbla svenska priset i UK blev den tilldelad utmärkelsen Amazon Choice 2017, 2018, 2019 samt 2020.

Smak till hemläsk kan användas innovativt

Det är inte bara Julmust som blir enklare att göra om du har läskkoncentrat för din läskmaskin. Du kan ju till exempel göra ett eget Slush recept som smakar Julmust. Eller så kör du på Cola smak om du tycker att Julmust och Slush ej fungerar tillsammans.

Aromhuset, som också tillverkar 15 Slushkoncentrat, har tagit fram en ny metod att skapa Slush på någon minut, också sockerfri. Vilket i själva verket är omöjligt för socker behövs till att issörja ska slusha.

Metoden presenteras oxå den i webbshoppen allt-fraktfritt.se och bygger på köpta isbitar.

Så här kan man göra osötad Zero Cola slush på minuter, det går lika bra med Zero Julmust

Så här tillverkar man sin egen sockerfria Slush

Ta fram en mycket bra mixer med hög iskrosskapacitet
Häll i 392 gram isbitar (väg dem)
175 ml kallt vatten
33 ml Zero Cola läskkoncentrat från Aromhuset.

Kör mixern tills du får en fin Slush (issörja).
Färdigt.

Ingen väntan i långa tider med slushmuggar som skall frysas in, flera kan serveras. Denna metod funkar även vid fikaställe-servering i mindre skala.

cola

Detta är så typiskt för Aromhuset. Finns inte en god vara alternativt vettig metod så uppfinner man den.

Just nu jobbar Aromhuset på en ny serie aromer till bubbelvatten, nu kommer de före hela bryggeriindustrin (Pripps, Spendrups, Pepsi, Coca Cola m.fl.) med någonting helt nytt och jättegott. Projektet kallas Sparkling Max och lär bli omtalat, kanske sätta standard hur smaksatt bubbelvatten skall smaka i framtiden.

Det är festligt att skapa egen läsk och du kommer inom kort att upptäcka att du kan skapa den ultimata drycken på detta vis. Smak till Sodastream, Vikingsoda, Aqvia och AGA kolsyremaskin är varierade och du kan verkligen mixa dem lite som du vill.

Själv välja hur mycket kolsyra du vill ha eller göra osötad Sockerdricka.

Julmust med lite mera kolsyra kan vara ett förslag alternativt så kör du med något coolare inslag som apelsin.

Från läskkoncentrat så får du en läskedryck som är helt unik, det finns ett komplett utbud. Till på köpet så kan du kalkylera med att den är nyttigare. På så vis att du drar ned på socker och på andra onödiga ämnen.

Din familj och kompisar kommer att uppskatta att du kan bjuda på så fräsch Julmust eller Cola, precis vad de känner för!

kolsyrad

Kolsyrade drycker du inte någonsin tröttnar på

Kan hända har du känt dig irriterad mitt i sommaren eftersom du ville ha Julmust och inte kunde hitta detta då butikerna inte saluför. Alternativt så anser du att det bordsvatten som du handlar i affären inte är speciellt läckert. Av läskkoncentrat så kan du få den dryck du vill ha då du vill ha den.

Därtill så kommer du inte att tröttna på din personliga hemmagjorda läskedryck. Den kan hela tiden byta smaker och så kan du ändra styrka så att det blir mer eller mindre läskedryck alternativt mera eller mindre smaksatt bubbelvatten.

Passande smak till kolsyremaskin

Då du beställer läsksmaker till din läskmaskin så ska du passa på att välja dem som du har störst behov av. Det kan vara smart att fluktuera lite. Ha Grape Tonic redo för helgens kalas med vännerna och Cola och Julmust för familj eventet.

Du får prisvärd läskedryck som smakar bättre än det mesta som du kan anskaffa i butiker och varuhus. Aromhusets läskkoncentrat hittar du på har alltid originalextrakten som smakgivare.

Du bestämmer själv mängden kolsyra och styrkan på smaken. läskkoncentrat zero julmustkoncentrat Det blir god dryck till maten, för mellanmålet och då du bara känner för någonting som smakar smaskigt och inspirerande.