Använd en ejektorflaska för att snabbare bli av med mossan

Många vill inte ha mossa i sin trädgård. I trädgården vill man ju inte ha den, därför kan du använda en ejektorflaska för att få bort den.

Om man köper Mossa GTI eller Järnsulfat Turbo så får man ett bra ogräsmedel. Mossan dör av medlet och gräsmattan kan frodas igen. Om man bara är väl förberedd så går det lätt.

spridare

Detta är vad en ejektorflaska är för något

Det fungerar lite som en trädgårdsspruta. Man kopplar den vanliga slangen till dunken som har ett handtag med vilket man kan kontrollera vattenspridningen. En vanlig spridarramp kan inte mäta sig med detta.

Med den praktiska dunken får du dessutom till blandningen automatiskt. Det är bara att koppla till slangen och sedan ge sig ut på promenad över gräset med tryckspruta för att spraya med lösningen.

GTI kan även användas på taket.

Det finns också tak GTI och Takrent Turbo som är till för taket. Man får en särskild takblandning för detta. Med tak gäller lite andra förhållningssätt.

Synlig mossa kan man skrapa bort först. Vattnet använder man sedan för att ta bort alla lösa bitar. Om det fastnar i rännan får man göra rent den.

Med Tak GTI tar man bort den mossa som är kvar. Man låter medlet vara på taket och taket blir mossfritt.

Det finns en enklare plan B men den tar längre tid. Använd rikligt av Bensaltensid eller Takrent Turbo. spridare gödning Om några månader har mossan regnat bort.

Du bör alltid spara ejektorflaskan och dunken. Flaskan kan återvinnas. Det går utmärkt att göra egna järnsulfat sen. 15 kg järnsulfat kostar mindre än en Mossa GTI. Till ditt tak så kan du använda Fulstopp.

Ejektorflaskor finns billigt på webben.

Allt-fraktfritt.seHos dem kan du köpa Fulstopp. Allt är fraktfritt.De har också egna mossmedel under andra namn.

Det blir billigare. De medlen brukar dessutom vara starkare. Om man har för lågt vattentryck blir blandningen fel. All-fraktfritt.se får fler nöjda kunder med starkare blandningar.

Du kan göra det själv

Med ejektorflaskor ska man kunna göra arbetet själv. Om man ska upp på taket så måste man skydda sig. Takmedlen är väldigt högt koncentrerade.

Man kan ju även få hjälp av familj och vänner men ibland kan det vara enklare att göra allt själv. Om man anlitar företag så blir det ju ännu dyrare.

Man får bestämma själv. Man måste ju ändå ta bort mossan.