Är cononavirus samma sak som andra bakterier och virus?

När vi hörde corona så tänkte vi på öl i första hand och inte en fruktansvärd sjukdom. Allt fler är rädda för att drabbas av viruset.

Det handlar ju inte bara om att du kan bli sjuk av cononavirus. Nu vet man att coronaviruset är smittsamt under en längre tid, det gör viruset helt unikt. Därför kan man smitta andra utan att man märker det.

Vad är symtomen för cononavirus som du bör hålla utkik efter?

Alla personer har olika symtombild. Symtomen är många fler än bara feber. Vissa som har eller har haft cononavirus upplever eller har upplevt symtom som huvudvärk och försämrat luktsinne.

Du måste göra mer än att bara leta efter symtom hos andra. Man har upptäckt att corona kan smitta även om man inte uppvisar några symtom.

Alla måste göra sitt

Du kan äta lite C-vitamin. Ett par gram per dag räcker. Det går att kuren till 4 – 5 gram per dag om man blir smittad.

Många i USA använder kolloidalt silver. Om de blir smittade så ökar de dosen ännu mer. Kolloidalt Silver är inte längre ett kosttillskott i Sverige men finns att köpa. När sprayen har torkat så går den att äta. Coronaviruset har ingen chans.

De flesta har nog hört Anders Tegnell råd kring hur vi ska hålla oss friska. Då kan det hamna lite varsomhelst.
https://www.expressen.se/tv/nyheter/har-hostar-anders-tegnell-rakt-i-handerna-foljer-inte-det-egna-radet/

Det är bara vårdpersonal som ska använda ansiktsmask. Vissa masker silar mygg men sväljer elefanter. Vid en pandemi är det inte ansiktsmasker som hjälper mot smittan.

När vi fick veta om cononavirus i Sverige var det många som köpte en massa handsprit mot virus. Handspriten tog slut. Man ska inte sluta att använda handsprit men man bör ha klart för sig att det bara fungerar mot vissa bakterier. Det hjälper inte mot corona.

Då är det bättre att välja andra metoder. Dessutom vill du ha något som är skonsamt mot din hud. Handdesinfektion som desinfektionssprit med alkohol kan vara mycket skadlig för huden. Vid användning av gel med alkohol så löses hudfettet upp, därför får man torra händer.
Produkter som Smittstopp är mildare mot huden.

Vi ska också komma ihåg kraften i helt vanlig handtvätt. Antibakteriell Handtvål kan du använda för desinfektion varje gång du tvättar händerna. Använd rikligt av produkten. Gör samma rutin för barnen.

Ytdesinfektion är också något du måste tänka på

Rengör ytor från bakterier och virus. Handtag är extra viktiga att hålla rena.

Använd en antibakteriell spray som du kan döda bakterier och virus med på alla ytor. Det är lika viktigt som tvål. Med bakteriedödande spray kan du ta hand om allt från bänkar till matvaror som kommer från butiken.

Få inte panik

Sist men inte minst är det viktigt att förstå att för mycket stress också kan vara en anledning till att ditt immunförsvar försämras. Det bör du undvika om du vill skydda dig mot cononavirus och andra bakterier och virus. Gör det du kan och håll dig lugn för bästa möjliga virusskydd!