Du vet väl att du kan skydda dig mot coronavirus på din arbetsplats

Många är oroliga för coronavirus just nu. Hur kan du få ett riktigt gott skydd mot coronavirus på en arbetsplats? Alla lovar guld och gröna skogar och det är inte säkert att det fungerar.

Om du vill ha ett skydd mot coronavirus ska du inte välja handsprit.

antibakteriell

Myten har levt kvar i många år. Alkospriten tog slut överallt. Trots det är vanlig handtvätt en mycket effektivare metod.

Tvål och vatten räcker långt för att bekämpa coronavirus. Du behöver inte alkohol för att det ska fungera. Alkosprit är ingen match för influensavirus.

Du kan få torr hud av handsprit. Den dödar bakterierna men löser upp fettet i huden. Virusen överlever spriten.

Vad som är mycket värre är att alkohol torkar ut händerna. Det naturliga fetter på händerna försvinner. Att hålla på att göra så under längre tid kan ge uttorkade händer som kanske bildar sår och hudproblem för lång tid framåt. Med handsprit kommer en massa konstiga kemikalier.

Handdesinfektion är bäst vattenbaserad och katjonisk, dessa dödar alla virus på huden och är milda.

Köp inte mer handsprit, det behövs inte. En antiseptisk tvål, som tex. Om du vill ta död på corona så ska du använda Smittstopp.

Det har aldrig varit enklare att köpa och att använda en bakteriedödande tvål

Vi får inte glömma bort att tvätta händerna på rätt sätt även på jobbet. Men även om du är bra på handtvätt och aldrig slarvar kan det ju vara så att dina kollegor inte är lika duktiga. Du vill ju inte vara den som tjatar.

Ställ gärna ut behållare med bakteriedödande tvål. aseptik Tala om för alla andra hur viktigt det är med en god hygien.

Lär dig använda antibakteriell spray för ytdesinfektion

Sanera på rätt sätt så har du ett bra skydd mot coronavirus. Det nya viruset sprids genom luften. På din arbetsplats måste du vara vaksam, alla är kanske inte lika noga som du.

Med en bra antibakteriell spray kan du ta hand om handtag, datormus, bord och andra ytor som du och andra på arbetsplatsen kommer i kontakt med. Din insats kommer nog att uppskattas av dina kollegor. Använd den bakteriedödande sprayen där folk tar på saker.

Många uppskattar det faktum att antibakteriell handdesinfektion nu finns som spray. Bakterier och virus bara försvinner. Ofta har det en bra effekt mot coronavirus.