Finns det preparat som fungerar mot coronavirus?

Då det ännu inte finns något färdigt vaccin och heller ingen medicin mot Corona är det många som funderar på om det finns produkter mot coronavirus. Några enkla medel finns det ändå. Börja med att tvätta händerna.

Många glömmer att tvätta händerna!

Om vi ska lösa problemet med coronavirus så måste alla tvätta händerna. Dels ska du ha en bra antibakteriell tvål och dels måste du veta hur du ska använda den. Tvålen måste få verka länge.

Applicera både antibakteriell tvål och spray. Tvätta händerna i 20 sekunder. Därefter är det bara att spola av händerna. Om du har en bra bakteriedödande tvål kommer du inte att behöva handsprit från apoteket mellan handtvättstillfällen.

Tänk på att du efter handdesinfektion inte ska torka dina händer på en smutsig handduk. Engångsservetter kan vara ett bra tips. Men handdukar går också bra.

Coronavirus kan även finnas på jobbet

Allt måste desinficeras. Det spelar ingen roll om du är noggrann med handtvätten om du tar i smutsiga handtag efteråt. På jobbet kan det vara viktigt att hålla rent.

Coronavirus kan överleva på ytor i flera dagars tid. Det betyder att det inte räcker med en natt utan folk i en byggnad för att den ska vara utan smitta. En antibakteriell spray för ytdesinfektion kan hjälpa. Inte svårt alls.

ytdesinfektion

Behandla även sådant som du tar med dig hem. Visste du att sprayen kan ätas när den har torkat? Sprayer av den här typen är faktiskt bättre produkter mot coronavirus än till exempel handsprit.

Var eftertänksam

Ät gärna lite C-vitamin i förebyggande syfte. Är billigare i pulverform.
Ett gram per dag räcker för de flesta. Alla är överens om att redan vid 0,2 gram gör det nytta. Hälsogurus brukar säga 2 gram/dag uppdelat på minst 2 ggr och att man tar 1 gram 5-6 ggr/dag om man blir smittad.

Kolloidalt silver är ett kosttillskott i USA men inte längre i Sverige. desinfektera Det är inte helt klarlagt om medlet fungerar. Om man vill veta mer kan man besöka Annika Dahlkvists blogg.
Spraya kolloidalt silver på saker som du köpt hem. Dödar alla virus. Kunderna köper hem IONplus.

Det går inte en dag utan att Anders Tegnell syns i TV. Till skolor och förskolor utfärdar man rekomendationer som är omöjliga att följa. Man ska hosta i armhålan.
Om förhållandena är de rätta kan coronaviruset leva i upp till tre dagar. Rådet kom av Anders Tegnell för 10 år sedan. Bruka ditt förnuft. Var kritiskt till tips och råd. https://www.expressen.se/nyheter/lakare-och-krisexperter-rasar-mot-folkhalsomyndigheten/

Du kan läsa mer på https://www.expressen.se/nyheter/lakare-och-krisexperter-rasar-mot-folkhalsomyndigheten/.

Många rekommenderar handskar som produkter mot coronavirus. Om du använder handskar ute så har du ett bra skydd. Engångshandkar skall vara virustäta operationshandskar. Rör inte vid ansiktet. Det är så som coronavirus kommer in.

Om inte masken är tät så gör den ingen nytta. De enklare varianterna skyddar inte mot coronavirus. Köp inte de undermåliga produkterna.

Var noggrann var du sätter händerna. God handdesinfektion tillsammans med handskar räcker långt. Komplettera bara med att tvätta händerna.