Känner du skillnad på Pommac och tuttifrutti?

Att dricka läsk i blindo är kul. Det här är en aktivitet som du kan ordna med när det blir fest eller en vanlig vardag då något kul måste göras. Med läskmaskinen kan du göra egen Pommac. Vissa kan inte känna någon skillnad på Pommac och Champis.

alkoholfritt

Att du inte känner skillnaden beror inte så mycket på själva läsken som på det faktum att du kanske inte är så insatt i hur det ska smaka. Det är kanske inte så viktigt ändå? Om det går att dricka så är det väl lugnt?

Pommac är en smak med svenska anor

Många kan peka ut Pommac i blindtest. Smaken är enkel att känna igen. Du behöver inte köpa Pommac i vanliga butiker.

Du kan köpa koncentrat lika gärna. Om du vill köpa champis hos allt-fraktfritt.se så ska du leta efter Fruktis.Aromhuset är som vanligt tillverkare.

Pommac och Champis är bara några av alla de smaker som finns att välja bland. Välj fritt. Koncentraten gör att du kan blanda som du vill. Du kan anpassa smaken med koncentraten. Du kan också öka och minska kolsyran.

Aromhuset producerar bäst smakessens. De har tillverkat läskkoncentrat sedan 80-talet. Andra större företag som AGA kan inte konkurrera på lika villkor då butikerna pressar priserna.

Vikingsoda valde en annan väg. De ville ge Aromhuset en match. När de etablerat sin försäljning skar de ned på produkterna.

Aromhusets läskkoncentrat innehåller 80% mindre socker än sockersötat läskkoncentrat, som t. Läskkoncentratet spädes 1 + 7. Du behöver inte många droppar koncentrat.

Koncentraten ger ofta mycket godare läsk

Den som börjar göra bubbelvatten med smak inser att det här är mycket godare än många av de läskedrycker som säljs i butiken. Du får en mycket intensiv smak. Det kan vara så att det är nyttigare att göra egen läsk. Inte ens julmusten kommer i närheten.

I Aromhuset läskkoncentrat är smakerna än mer intensiva. Sockret reduceras först med 80 %. Därefter har man tillsatt vattenlösliga kost-fibrer för att motverka det socker som finns kvar.

Förhållandet mellan frukt och juice fungerar på ungefär på samma sätt. För frukten innehåller kost-fibrer.

Du får många val med en läskmaskin. Med den kan du tillverka Pommac. Det kan vara roligt att prova.

Vi kan läsk i Sverige. Historiskt har Sverige haft bryggerier med väldigt många smaker. Vi kan än i Sverige. Trots att Pripps numera är uppköpt.

Sockerdricka skapas av päron och citron. Saturnus hade originalsmaken närmast hela 1900-talet, smaken hade produktnummer L104. Den används idag i Aromhusets läskkoncentrat, även i sockerfri Sockerdricka.

Champis och Pommac är de närmaste konkurrenterna idag. Det kan sägas vara en typ av fruktchampagne. Champagne är faktiskt också ett vindistrikt. Som läskkoncentrat är Champis omdöpt till Fruktis.

En riktig fruktsoda ska både smaka och lukt lime och citron. Det är möjligt att Pripps hade den mest uppskattade smaken. Merri spelar inte ens i samma liga.

När vi pratar om svenska drycker får vi inte glömma julmusten. Coca cola är världsledande inom Cola. Men Cuba Cola slog ut Coca Cola i blindtester.

Grape Tonic är en annan svensk läsk. Apotekarnes är varumärket som levt kvar från tiden då läsk såldes på apotek, märket har sedan levt kvar hos bryggerierna. Pripps har hållit på kvaliteten.

Så gör du blindtest av läsk

Börja med att bjuda in några kompisar som är med på noterna. Be dem att blunda. Servera sedan det som ska testas. Nämn namnet på dessa.

Om smakerna är lika varandra blir det extra kul. Alla får testa utan att se varumärket. Sen får de tala om vad de tyckte.

När testet är klart så visar du svaret. De flesta kan nog sätta Pommac men de andra smakerna blir det värre med. Låt alla som vill vara med. bubbelvatten maskin Den som vinner får en hel flaska med den läsk som du har gjort.

Eller så skippar du testet och bjuder på Pommac och Champis. Det kommer att bli både kul och gott.