Många vill ha handsprit på apoteket just nu därför kan det vara brist på desinfektionssprit just nu

Många svenskar har fått upp ögonen för den nya smittan på senare tid. Det är många som fortfarande går på myten om handsprit på apoteket. Fortfarande är det många som tror att desinfektionssprit är det bästa som man kan köpa. Det gäller särskilt mot corona.

Finns det alternativ till handsprit på apoteket som kan fungera lika bra?

Köp gärna andra varumärken än handsprit apoteket. Alla vet inte att desinfektionssprit inte är det bästa alternativet mot bakterier.

handdesinfektionsmedel

Det finns flera problem med att använda handsprit istället för ordentlig handtvätt eller en antibakteriell tvål som bevisligen kommer att ta död på bakterier och virus. Många upplever handsprit som obehaglig efter en tid.

Helt enkelt är det så att man köper ett skydd som man vet inte fungerar. Om du verkligen vill ligga steget före så kan du köpa en skonsam antiseptisk tvål som dödar alla virus på riktigt.

Du kan köpa alkoholfri bakteriedödande desinfektion som är gjord för att vara effektiv och enkel att använda. Produkter som katjonisk handdesinfektion kan användas när som helst på året.

Glöm inte att tvätta händerna

För dig som bor ensam eller med en partner är det kanske inte så svårt att hålla smitta utanför dörren. Gardera med antibakteriell tvål och spray.

Det är inte lika självklart i hem med barn. Kanske har dina barn blivit smittade i skolan. Ta det lugnt. Lär barnen att tvätta händerna.

Det är också smart att både vuxna och barn byter kläder. Ta inte ytterkläderna med in. De har inte smittan. Kläder som kan ha smitta kan behandlas med bakteriedödande spray eller kolloidalt silver då de inte tvättas i maskin.

Sprayen är säker att använda på livsmedel. Då dödas virus och bakterier och silvret är ofarligt att äta, är ett kosttillskott i många länder och används då mot coronaviruset. Kunderna gillar IONplus och Holistic extra mycket.

Du kan även använda sprayen som ytdesinfektion

Glöm inte bort ytorna i ditt hem. Tänk på att viruset kan följa med hem från butiken. Ta ut kassarna på balkongen först.

Lär alla som finns i ditt hushåll hur man ska använda en antibakteriell spray. Se till att du inte får slut på handtvål. Ha tvål på andra ställen också. Det är också bra att ha handtvål i köket. Det är bättre än HANDSPRIT FRÅN APOTEKET.