Med glycerin kan du göra egna såpbubblor

Vem gillar inte såpbubblor? Om du vill göra större bubblor än de du kan göra med diskmedel så kan du prova glycerin.

Glycerinet finns i många produkter som finns i ditt hem såsom fuktgivare i hudprodukter, tvålar, tandkräm och till och med i många matvaror och drycker. I vin finns det också glycerin.

vegetabilisk

Är glycerol säkert?

Glycerol är en alkohol som finns i fetter. Man finner glycerinet på olika håll i naturen och till och med i vår egen kropp.

Det var CW Scheele som först utvann glycerin ur olivoljan.

Du kan antingen framställa glycerinet på syntetisk eller vegetabilisk väg.

Hos allt-frakfritt.se hittar du glycerin.se eller på ett lokalt apotek. Då glycerin används som smakförbättrare i vin (1-5 g per liter) kan det vara lönt att även titta på hembryggning.se.

Ha detta hemma hela tiden.

Gör bubblor med glycerol

Du får till större bubblor med glycerol. glycerin billigt Använd bara vatten, socker och glycerinet tillsammans med diskmedel. När du blandat alltsammans är det klart.

Att blåsa genom ramar är kul. Det kan man använda, enkelt. Sedan för du redskapet fram och tillbaka för att skapa bubblor.

Såpbubblor kan ju produceras överallt. Bubblor kan produceras på en mängd sätt och vis.

Genom att skapa en cirkel framför överkroppen med armarna så får man stora bubblor som sedan kan flyga ut över badrumsgolvet. Du kan testa det nästa gång du är i farten.

Men är inte glycerin farligt?

Om man undrar det” bör ta en titt på alla produkter som finns i hemmet och som innehåller denna produkt. Om man har flaskor är det inte farligt. Vissa ämnen bör hållas åtskilda.

Om man väljer att blanda de två bildas ett ämne som heter nitroglycerin, det är farligt. Tappar man en burk med denna blandning i golvet så får man en fin liten explosion. Det bör man ju i och för sig undvika.