Nu kan du bjuda hela släkten på sockerdricka

Var förberedd när gästerna kommer. Då är det viktigt att det finns drycker som passar alla. De flesta gillar sockerdricka. Det livar upp bålet.

Sockerdricka är ett säkert kort

sodastream

Då det ska väljas en klassisk läsk som alla tycker om så är sockerdricka är ofta det naturliga valet. Kanske den svenskast av alla drycker. De varianter som säljs idag är lite annorlunda mot de klassiska sorterna.

Alla gillar den. Det är en lättsam dryck. Men kanske blir det lite för sött om du köper på flaska. Du kan göra egna varianter som innehåller mindre socker.

Du kan göra egen läsk med Aromhusets läskkoncentrat som innehåller mycket mindre socker än vanlig läsk. Aromhuset säljer också en serie produkter som är helt fri från socker. Båda finns på ALLT-FRAKTFRITT.

Läskoncentrat istället för läsk från butiken

Prova att göra egen sockerdricka med en läskmaskin. Du behöver bara rätt smaker. Så styr du över smaken. Var redo när det vankas fest.

Smaken i sockerdricka får man genom att krocka päronsmak med citronsmak och få fram en helt ny unik smak. Under 1900-talet hade Saturnus aromen till den bästa sockerdrickan, L104. Den används idag i Aromhusets sockerdricka läskkoncentrat

Läsken får inte ta över i bålet. Då är det inte så dumt att välja att använda lite mindre läskkoncentrat då du gör din egen läsk. Sedan är det bara att blanda. Bål med alkohol i ska inte drickas av barn.

Hur mycket smaksatt mineralvatten kan du dricka?

Vissa varnar ju för sockerkonsumtionen. Men så behöver det inte vara.

Om det är smaken du gillar så bör du satsa på ett koncentrat som Aromhuset, som har 80% mindre socker än i köpta läskedrycker.

Aromhusets motto är “som det skall smaka”.

Vatten med smak är som köps i affär är ofarligt. Sockerdricka läskkoncentrat köpa Socker behöver heller inte vara farligt. Det är avgörande hur mycket socker du får i dig. Den som inte äter socker känner smaker bättre.

Så serverar du bäst

Presentationen är avgörande. Om du gör läst hemma ser den inte ut som den i butik. Men det kan fortfarande se mycket inbjudande ut. Använd de fina glasen.

Du kan chansa att hälla upp i större tillbringare också. Prova dig fram. Krydda gärna till det.

Det här är en klassisk smak som går väl ihop med citron. Våga vara vild i smakkombinationerna. Det uppfattas som friskt.