Om du har bikarbonat så klarar du det mesta

Detta vill du inte vara utan. Om man bara har de mest grundläggande varorna hemma så kommer man långt. Faktum är att bikarbonatet även kan vara bra att ha i badrumsskåpet då det inte bara är hälsosamt för kroppen utan också bra för städning.

bikarbonat

Du vet väl att bikarbonat och natriumvätekarbonat är samma sak? Men det ska inte blanda ihop med natriumkarbonat.se, där finns båda sorterna i livsmedelskvalitet.

Det löses upp långsamt. Detta kan du använda bikarbonatet till.

Använd bikarbonat

bikarbonat fungerar utmärkt mot halsbränna. Magsyran som kan ta sig upp i matstrupen har ett lågt PH-värde. natriumbikarbonat Den måste ha det för att göra sitt jobb. För att motverka det sura så kan man köra med en halsbränna huskur med natriumbikarbonat.

Blanda en tesked bikarbonatet i vatten och drick. Det ger bäst effekt att göra detta innan man äter. Det finns fler huskurer med natriumvätekarbonat som till exempel att bleka tänderna, och det finns de som menar att man kan hålla sig frisk längre om man bara ser till att få i sig det här ämnet med jämna mellanrum.

Om det inte är rent mår man inte bra

Bara det är rent i kök och badrum. Du tar bort bakterier enkelt med bikarbonat.

Smeta på handfat i badrum och kök eller på prylar som har fått fettfläckar för att snabbt få rent. Det är mycket effektivt. Ett storpack räcker längre.

Är bikarbonat och bakpulver samma sak egentligen?

I grunden är det samma. Bakpulver innehåller vanligen natriumbikarbonat, stärkelse och syra. Detta är en något svagare variant.

Om man ska baka med bikarbonatet så kan man ta en mindre mängd och ändå få till en bra jäsning. Om det står 2 teskedar bakpulver så räcker det med 1 tesked bikarbonat för samma jäsningseffekt.

Bikarbonatet fungerar endast om det är en syrlig smet. Lite filmjölk blir bra. Om receptet inte har någon syrlig ingrediens så kan det vara bättre att försöka få fatt i bakpulver för att få den rätta jäsningseffekten.