Vet du att du har smittats av coronavirus?

Många har coronavirus utan att veta om det. När pandemin nådde Europa fick vi mycket mer information om detta virus. Barn som smittas av coronavirus kan smitta vuxna.

Dessutom har det visat sig att djur kan smitta människor. Det är enklare än du tror. Djur kan få mängder av virus som sedan kan överföras via pussar.

influensa

Så kan smittan föras vidare. Då kan du smitta andra. Corona är inte samma sak som influensa.

Inkubationstiden med influensa är välkänd sedan länge. Forskare säger att smittotiden för cononavirus är flera veckor. Även om du har en antibakteriell tvål så kan du smitta.

Vad är symtomen då du har smittas av coronavirus?

Vissa coronasymtom är kända av oss. Många får en torr hosta. Uppvisar du några av dessa symtom så kan du mycket väl vara smittad. Rekommendationen är då att man stannar hemma.

Andra symtom påminner om vanliga influensa symtom. Antingen har man ont i lederna eller i huvudet. Man kan också bli trött. Kan du inte andas så måste du söka hjälp. Vänta inte för länge.

coronavirus slår olika

Ingen coronavirus reaktion är den andra lik. Viruset kan även göra så att man tappar luktsinnet, det har man sett i USA. I Sverige verkar vi ha klarat oss ifrån det.

Dessutom kan olika medlemmar av samma familj reagera på olika sätt trots att alla smittas. Det är olika hur svårt sjuk man blir.

Behöver du testa dig för att se om du har viruset?

Det kan vara aktuellt om du har många symtom. Det kan vara bra att testa sig om man har cononavirus. Då vet du i alla fall hur det ligger till.

Men om du ändå är hemma och inte behöver gå ut kanske du inte behöver testa. Håll avståndet när du går ut. Sedan är allt åter till det normala.

Vatten och vila är det som rekommenderas. C-vitamin är bra hjälp för vårt immunförsvar. Ännu bättre är att ta C-vitamin i förebyggande syfte, 1-2 gram per dag och öka till 1 gram 5 gånger om dagen om man blir smittad.

Många i USA har börjat att konsumera kolloidalt silver flera gånger om dagen för att försöka att bekämpa corona. handdesinfektionsmedel Det säljs fortfarande i Sverige men får inte marknadsföras som ett kosttillskott längre.

Många väljer att spraya kolloidalt silver på frukt och grönt för att döda smitta. coronaviruset dödas om där finns något. Kunderna uppskattar IONplus och Holistic.